T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Celayir İlkokulu

‘‘GREEN WORLD’’adlı e Twinning projemiz

Romanya ile kuruculuğunu üstlendiğimiz ‘‘GREEN WORLD’’adlı e Twinning projemiz ulusal destek servisi tarafından onaylanmıştır. İklim Değişikliği İle İlgili Hedefler:Öğrencilerin iklim değişikliği kavramını anlamalarını sağlamak.İklim değişikliğinin etkilerini bölgesel veya yerel örneklerle vurgulamak.Öğrencilere sera gazlarının azaltılması ve sürdürülebilir enerji kullanımı konularında farkındalık kazandırmak.İklim değişikliği ile mücadele için öğrencileri harekete geçirmek ve çevresel projelere katkı sağlamalarını teşvik etmek.

Orman Yangınları İle İlgili Hedefler:Orman yangınlarının nedenlerini ve etkilerini öğrencilere anlatmak.Orman yangınlarının ekolojik ve ekonomik sonuçları hakkında bilgi sunmak.Orman yangınlarını nasıl önleyebileceğimiz ve yangın sonrası restorasyon çabalarının önemini vurgulamak.Öğrencileri orman yangınlarına karşı daha dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda bilinçlendirmek.

Geri Dönüşüm İle İlgili Hedefler:Geri dönüşümün neden önemli olduğunu ve nasıl gerçekleştirildiğini öğrencilere açıklamak.Geri dönüşümün çevresel faydaları ve kaynak tasarrufu üzerinde vurgu yapmak.Öğrencilere geri dönüşüm alışkanlıkları kazandırmak ve atık yönetiminde daha sorumlu davranmalarını teşvik etmek.

Ekosistemler İle İlgili Hedefler:Ekosistemlerin önemini ve çeşitliliğini vurgulamak.İnsan etkilerinin ekosistemlere nasıl zarar verdiğini öğrencilere göstermek.Hassas ekosistemlerin korunması gerekliliği hakkında bilinç yaratmak.Öğrencileri doğal çevrelerini koruma konusunda bilinçlendirmek ve katkı sağlamalarını teşvik etmek.

Endemik Türler İle İlgili Hedefler:Endemik türlerin ne olduğunu ve neden önemli olduklarını açıklamak.Endemik türlerin tehdit altında olma nedenlerini ve koruma önlemlerini öğrencilere sunmak.Endemik türlerin korunmasının ekosistem dengesine nasıl katkı sağladığını anlatmak.Öğrencileri yerel ekosistemlerde endemik türlerin korunmasına yönlendirmek ve bu türlerin bilincini artırmalarını teşvik etmek.

Öğrencilerin çevre bilincini artırmalarına ve çevresel sorunlara aktif katılımlarını teşvik etmelerine yardımcı olmak genel amacımızdır. İş sürecimiz 2024 Şubat ayında başlayıp 2024 Mayıs ayında son bulacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 18:15 - Görüntülenme: 173
  Beğen | 42  kişi beğendi